Mama fiind nemțoaică, bănuim că familia Prager (părinții aveau numele scris normal) țineau sărbătoarea de Paști în stil protestant/catolic. În colecția de la Freiburg sunt trei momente surprinse de Paști. Acesta este, paradoxal, cel de-al treilea - și l-am ales pentru că e singurul unde apare întreaga familie.
Ca să nu fim exclusiviști, vom publica celelalte două „momente” săptămâna viitoare.
Se pare că familia Prager prefera Balcicul pentru sărbătorirea Paștelui. E doar o presupunere - așa cum presupunem că aveau, la Balcic, o casă (a lor sau o gazdă unde trăgeau de fiecare dată când soseau acolo).
Seria aceassta de fotografii a fost făcută în seara zilei de sâmbătă, 1 mai 1937, în ajun de Paști.
peisajul urban din ultima imagine te duce cu gandul la Capitala, nu la Balcic. Nu prea cred ca a existat in Balcic asemenea aglomerare de cladiri inalte si tipul asta de acoperisuri, stilul asta arhitectonic. Nu cred ca poza asta e din Balcic ! O spun ca un cunoscator al Balcicului interbelic si nu numai, cu care am vazut sute, mii de imagini
RăspundețiȘtergereAșa e cum spuneți, dar ne-am propus să respectăm clasificarea făcută de Arhivele din Freiburg. Pe marginea acesteia putem comenta liniștiți.
Ștergere