luni, 7 septembrie 2015

Misteriosul E15


Dacă ieri am fost la Mangalia, azi vom străbate drumul  de la București spre Constanța (în frumoasa zi de 19 mai 1971), trecând prin Snagov, Urziceni, Mihail Kogălniceanu. Fotografiile nu-s puse în ordine „cronologică”, dar e cert c-a fost vorba de un drum de la București la Constanța, nu invers, pentru că următoarele zile din luna mai 1971 aveau să fie petrecute în Constanța și Mamaia.

Drumul de la București la Constanța face parte din actualul E81 - dar nu știm când a fost „rebotezat”, cert e că, în 1971, încă se numea E15. Actualul E15 se lăfăie prin Marea Britanie, Franța și Spania, în vreme ce E81, ce pornește din Constanța, duce, prin  București, Pitești, Sibiu, Cluj Napoca și Satu Mare, în Ucraina.

Dacă prietenii acestui blog au vreo hartă rutieră veche, sau sunt cunoscători ai istoriei drumurilor europene, poate lămurim misterul...
















2 comentarii:

  1. hartă n-am la dispoziție, dar spre anii '80 DN1 încă mai era E15.Confirm.
    Dar atunci și indicativul auto de țară al României era încă R, nu RO...
    (Simply Bucharest)

    RăspundețiȘtergere
  2. În fine, nu e, de fapt, niciun "mister": iată, în "România - ghid atlas turistic" , editat chiart în 1971, e indicat că, la vremea aceea, E 15 avea următorul traseu:
    Hamburg - Berlin - Ăraga - Budapesta - Oradea - Cluj - Turda - TEg. Mureş - Braşov - Bucureşti - Urziceni - Constanţa.

    Constanţa-angalia-Varna-Burgas-Babaevschi figura ca E 95

    RăspundețiȘtergere

Harta...

Flag Counter
Instalată la 20 aprilie 2015