joi, 21 mai 2015

Din nou la Constanța, în mai 1971Acum trei zile spuneam că seria de fotografii color - realizate la 18 mai 1971, în Constanța - par a fi făcute la un început de sejur turistic. Argumentele sunt prezente aici. Aeroportul Mihail Kogălniceanu (despre compania aeriană Atlantis de acum 44 de ani, informații sunt aici) cu autocarele gata să-i preia pe turiști garate în față și, în fine, ultima fotografie, realizată în holul celebrului hotel Perla din Mamaia, toate duc cu gândul la un început de vacanță la țărmul Mării Negre.

Ar mai fi de adăugat, neapărat, câteva elemente demne de interes: întâi de toate, desigur, panoul plin de slogane din dreptul portului („Tovarăși! În anul 1971...”), autocarele Setra și monumentul din Piața Maxim Gorki (mai există monumentul? ce nume poartă, azi, piața aceasta?)

Mâine poposim la Mamaia, unde rămânem azi, odată cu ultima fotografie...

Un comentariu:

  1. Parcul se numeste parcul Primariei din municipiului Constanta, iar monumentul este monumentul Victoriei, fiind realizat in stilul specific realismului socialist şi glorifică lupta antifascista. Monumentul a fost instalat in 1968, sculptorul fiind Boris Caragea. In acele vremuri in Constanta circula o gluma in legatura cu monumentul. Neoficial era numit monumentul sotiei marinarului care spunea "Du-te barbate in voiaj si nu-ti face griji, ca are cine sa aiba grija de mine, doar uita-te in spatele meu".

    RăspundețiȘtergere

Harta...

Flag Counter
Instalată la 20 aprilie 2015