luni, 17 august 2015

6 mai 1942 - la Hunedoara


Începutul lunii mai 1942 a fost ocupat cu o călătorie fabuloasă în Transilvania, continuată în Banat, Oltenia și încheiată la Câmpulung Muscel, în Argeș.  Călătoria  a durat de la 6 la 14 mai 1942.

Ultimul oraș vizitat în prima zi a călătoriei, 6 mai 1942, a fost Hunedoara - unde s-a și făcut popasul de noapte. Atenția totală a fost dedicată, evident, Castelului Corvinilor - sau al Huniazilor, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Site-ul castelului merită și el toată atenția...


Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu țiglă policromă. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.

Cetatea a fost una dintre cele mai mari și vestite proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara. Construcția a cunoscut în timpul acestuia însemnate transformări, servind atât drept punct strategic întărit, cât și drept reședință feudală. Cu trecerea anilor, diverșii stăpâni ai castelului i-au modificat înfățișarea, îmbogățindu-l cu turnuri, săli și camere de onoare. (sursa: Wikipedia)



)

Iată o privire fugartă și asupra celeilalte embleme a orașului: uzina siderurgică (azi, desființată)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Harta...

Flag Counter
Instalată la 20 aprilie 2015